8 redenen waarom je HubSpot CRM nodig hebt

Je bestookt klanten met vragen die ze al hebben beantwoord. Je spit met plezier spreadsheets door op zoek naar dat mobiele nummer van een belangrijke lead. Hoewel de klok doortikt, maak jij je volstrekt niet druk.

En waarom zou je? Je bent toch hard aan het werk? Jazeker, maar niet met waar het allemaal om draait: klanten binnenhalen.

Sleutel tot succes: Customer Relation Management

Juist bij Inbound marketing is het van levensbelang dat je klantinformatie systematisch, uniform en consequent vastlegt. Klantinformatie is de levensbron voor je onderneming. Ook het delen van al die gegevens tussen afdelingen wordt steeds belangrijker. Jouw succes hangt af van betrouwbare, actuele en volledige informatie.

Dat geldt vooral voor afdelingen als sales en marketing. Sales heeft marketing nodig om leads binnen te halen en marketing is afhankelijk van sales om ze daarna te converteren naar klanten. 

Daarom is Customer Relation Management (CRM) binnen de Inbound strategie onmisbaar. In een CRM-systeem leg je de interacties met al je leads, prospects, klanten en ambassadeurs vast. Marketeers, sales representatives en service employees weten zo feilloos waar iemand zich bevindt in de Sales Funnel. 

Integratie Hubspot met een bestaand CRM

Wie kiest voor het gratis Hubspot CRM krijgt er allerlei tools voor marketing, sales en service bij, zoals e-mail marketing, live chat, team e-mail en ticketing. We lichten een paar interessante features toe.

E-mail tracking & notifications

Direct melding krijgen over een geopende mail door een prospect? Reageer met een perfect getimede e-mail. Vormgegeven met een vooraf ingestelde template. Koppel daarvoor je Outlook- of Gmail account met het Hubspot CRM.

HubSpot email tracking

 

Prospect tracking

Wie bezoeken je bedrijfswebsite eigenlijk? Op welke pagina’s blijven ze hangen? Met de prospect feature volg je visitors in real-time. Je kunt deze bezoekers filteren met criteria als bedrijfsgrootte, locatie en aantal bezoeken. Zo breng je snel in kaart welke visitors klaar zijn om te benaderen. Je wijst deze ‘warm leads’ vervolgens vanuit Hubspot toe aan leden van je sales team. 

Prospect tracking

Meeting scheduling

Wie herkent zich in het volgende? Voortdurend heen en weer mailen met een klant om een afspraak in te plannen. Die kostbare minuten worden al snel uren. Zonde! De meeting scheduling feature helpt je gelukkig uit de brand. Het Hubspot CRM is namelijk te synchroniseren met je Google en Office 365 kalenders. Deel links met prospects, waarmee ze een afspraak in je agenda kunnen zetten. Laat ze zelfs meerdere teamleden uitnodigen voor een groepsbijeenkomst!

HubSpot meeting tool

Pipeline management

Visualiseer je klantcontacten en deals in een overzichtelijk dashboard. Zo vergeet je nooit een belangrijke klant na te bellen of prospect uit te nodigen. In een oogopslag zie je alle actuele, lopende klantcontacten en waar zij zich in de sales funnel bevinden. Voeg nieuwe prospects toe en het Hubspot CRM plaatst alle actuele data voor je in de pipeline. Met de feature pipeline management zie je precies waar deals stagneren en kun je taken aan teams toewijzen om zaken vlot te trekken.  

SalesOverview-5

Forms

Met een drag-and-drop builder kan je zonder technische kennis op maat gemaakte Forms maken. De ingevulde gegevens worden automatisch doorgezet naar het Hubspot CRM. Hieraan kun allerlei taken en acties hangen. Je kan de nieuwe lead een via e-mail verwelkomen of je kunt een belactie inplannen. 

HubSpot forms

Tijdwinst

Het Hubspot CRM en alle gekoppelde features maken het mogelijk om veel voorkomende handelingen te automatiseren. Dat scheelt tijd, zodat jij effectiever werkt. Al je klantgegevens bewaar je op een centrale, overzichtelijke plek, waardoor leads en klanten nooit uit beeld raken.

Met Hubspot maak je zo de Return on Investment van al je Inbound activiteiten inzichtelijk. Je krijgt inzicht in welke leads converteren en welke activiteiten daartoe hebben bijgedragen.

Het Hubspot CRM is makkelijk up-to-date te houden. Marketing en sales krijgen dus altijd actuele klantgegevens te zien.

New call-to-action

Lees deze blogs ook

5 aandachtspunten om e-mail marketing te laten sprankelen

E-mail marketing werkt, maar helaas werkt niet iedere marketing e-mail. In deze blog behandel ik een aantal regels voor het verbeteren van je open rate en conversie ratio. Tegenwoordig klinkt e-mail..

3 februari 2021 | Harvey Pearson >

HubSpot lists om in te lijsten

Bucket lists, boodschappenlijstjes en to-do-lists. Wie is er niet gek op handige lijsten? Ook in HubSpot spelen ‘lists’ een doorslaggevende rol. Met ‘list segmentation’ verdeel je jouw CRM database..

28 januari 2021 | Dylan ter Kuile >